top of page
Curiosity
Curiozitatea este gratis
Ebola
Noul ,,Cancer" fabricat de oameni
-ACUM IN VARIANTA CU UPDATE 1.2 SI CU REVENIRE SPECTACULOASA DIN MORTI TOTUL ACUM GRATIS LIVRARE DIN AFRICA Sau MAI NOU DIN SPANIA!
Gripa porcina nu mai e la moda,dar producatorul minunatei inventii se arata revoltat si promite ca o sa revina in forta in curand chiar de black friday cu o noua oferta a pandemiei.
Ebola a luat locul epidemiilor traditionale si face ravagii in zonele sarace din Africa ,acum lasand gluma la o parte situatia este din ce in ce mai serioasa dupa ce mii de oameni au murit dupa ce au contactat aceasta boala.
Ce este Ebola,cum se transmite?
Boala virală Ebola sau febra hemoragică Ebola este o boală infecțioasă virală severă, cu o rată de letalitate de până la 90% la om (cea mai mare mortalitate într-o boală infecțioasă, cu excepția rabiei), care survine în focare epidemice în Africa Centrală și Africa de Vest și este provocată de virusul Ebola (Ebolavirus). Se presupune că liliecii frugivoridin familie Pteropodidae sunt gazdele naturale ale virusului Ebola. Virusul Ebola este introdus în populația umană după un contact strâns cu sângele, secrețiile, organele sau fluidele biologice ale animalelor infectate: cimpanzei, gorile, lilieci frugivori, antilope de pădure și porci spinoși. Boala apoi se propagă în comunități prin transmitere interumană, ca urmare a contactului direct (piele lezată sau mucoase) cu sângele, organele, secrețiile sau lichidele biologice (urina, saliva etc.) ale persoanelor infectate, sau prin contact indirect prin intermediul mediilor contaminate cu aceste lichide. Ritualurile funerare în care rudele și prietenii celor decedați se află în contact direct cu corpul decedatului pot juca, de asemenea, un rol în transmiterea virusului Ebola. Sperma poate continua transmiterea virusului până la șapte săptămâni după însănătoșirea clinică. [1] [2]
Virusul Ebola a fost identificat pentru prima dată în 1976, în doua focare simultane în Nzara (Sudan) și Yambuku (Republica Democrată Congo). Yambuku este situat în apropiere de râul Ebola, de unde vine numele bolii. [1]
Perioada de incubație este în medie de 8 zile, cu extreme de 2-21 de zile. Debutul bolii este brusc, cu febră mare, frison, cefalee, mialgii, anorexie, asociată cu erupții cutanate (exantem). În următoarele 2-3 zile se adaugă greață, vome, diaree, faringită și fenomene hemoragice: hematemeză, melenă, echimoze și peteșii. Sunt afectate funcțiile renale și hepatice. Apar și tulburări nervoase, prostrație, anxietate, confuzie, pierderi de memorie, instabilitate. Moartea survine la 6-9 zile de la debut, prin șoc, hipovolemie și hemoragii extinse generalizate. [3] [4] Rata de letalitate este estimată a fi intre 50-90%, cu mici diferențe în funcție de speciile de virus Ebola. [5]
În epidemia de febra hemoragică Ebola din Africa din 2014, până în 5 octombrie 2014 s-au înregistrat 8035 cazuri de îmbolnăviri, din care 3866 decese. [6] Pe 30 septembrie 2014 a fost diagnosticat primul caz de infectare cu virusul Ebola în Statele Unite, pacientul fiind spitalizat în Texas; bolnavul este un bărbat, care a călătorit în Liberia. [7] Fără intervenții suplimentare sau modificări a comportamentului comunităților băștinașe, CDC estimează că până la 20 ianuarie 2015, va exista un total de aproximativ 550.000 de cazuri de febră hemoragică Ebola în Liberia și Sierra Leone sau 1,4 milioane de cazuri dacă se fac corecții pentru subraportarea cazurilor.
Până în prezent, nu există vaccin sau tratament antiviral specific omologat împotriva acestei boli.
Doua cazuri de revenire din morti a 2 victime ale virusului ebola au fost raportate in doua ziare locale All Africa si The New Dawn.
Nu stiu cat de adevarate sunt zvonurile ca acesti oameni s-au transformat in zombie dar in cazul asta pregatiti-va sa mergem cu totii la magazin cu toporul in cazul unei invazii.
MINI-NEWS
bottom of page